top of page

Meme Küçültme Öncesi

Meme Küçültme Öncesi

Meme küçültme kimlere gerekir? Meme küçültme ameliyatını SGK karşılar mı? Meme küçültme ameliyatı öncesi neler yapılır? Meme küçültme ameliyatı nasıl uygulanır? Meme küçültme ameliyatı sonrası iyileşme nasıl olur? Meme küçültme ameliyatı fiyatları nasıldır?

Meme küçültme talebiyle başvuran kişilerin aklına en çok takılan sorular bunlar. Öyleyse ilk sorudan başlayalım:)

kocaeli meme küçültme

Meme küçültme ameliyatı kimlere uygulanır?

Bedenine göre meme boyutu büyük olan , omuz sırt ve bel ağrısından muzdarip kişiler meme küçültme işlemi için adaydır. Bedene yüklenen fazladan ağırlık kişinin günlük aktivitelerini ,spor yapmasını zorlaştırır kişinin çabuk yorulmasına neden olur. Memenin bedene göre büyük olması kıyafet seçimlerinde sorun oluşturur , rahat edebilmek için bol kıyafetler tercih etmek zorunda kalan kişi olduğundan şişman görünebilir. Alt beden ile üst beden arasında farklılıklar ortaya çıkabilir.

Meme küçültmeye ihtiyacı olan kişiler memelerini kamufle edebilmek için veya memenin bedeni aşağı doğru çekici etkisini azaltmak için toparlayıcı sutyen takmak zorunda kalırlar. Bu sutyenler hem rahatsız edicidir, hem de normal sutyenlere göre daha pahalıdır. Ayrıca fazla yük taşıyan sutyenler omuz üzerinde askı izlerine bağlı olarak çöküntüler meydana getirir. Meme dokusunun bedeni aşağı çekmesi ile postür bozuklukları, ensede düzleşme meydana gelebilir.

Sarkık olan meme ile sürekli temas eden karın derisi arasında sürtünmeye bağlı olarak özellik yazın pişikler veya mantar enfeksiyonları ortaya çıkabilir. Büyük meme işlevsel açıdan sorun yarattığı gibi görsel ve psikolojik açıdan da olumsuz etkiler. Kadınlarda görsel veya cinsel açıdan özgüven problemine yol açabilir.

Meme küçültme ameliyatı öncesi neler yapılır?

Meme küçültme ameliyatı düşünüyorsanız bu konuda deneyimli ve yetkili olan plastik cerrahi hekimlerine başvurmalısınız. Ameliyat uygun olup olmadığınız , ameliyat süreci, riskleri hakkında bilgi almalısınız. Meme küçültme ameliyatı öncesinde mutlaka genel tetkikler ve meme taramaları yapılır. 40 yaş üstünde mammografi ve ultrasound , daha gençlerde ise ultrasound ile meme görüntülenir. Genel tetkikler yapılarak ameliyata engel bir durum olup olmadığı araştırılır.

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page