top of page

JİNEKOMASTİ DÜZELTİLMESİ

Jinekomasti düzeltilmesi nasıl uygulanır?

Jinekomasti düzeltilmesi erkeklerde oldukça sık uygulanmaktadır. Jinekomasti erkeklerde meme dokusunun büyümesi demektir. Jinekomasti hormonal değişimler, ilaçlar, bazı kronik hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi genellikle hiçbir neden olmadan oluşur.

 

Jinekomasti ergenlikte ve yaşlılıkta hormonlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak ergenlikten sonra en az 1 yıl devam ederse jinekomasti düzeltilmesi uygulanabilir. Yaşlılarda tek taraflı ise meme kanseri düşünülerek tedavi ona göre yönlendirilmektedir.

Jinekomasti düzeltilmesi öncesinde neler yapılır?

Jinekomasti düzeltilmesi öncesinde doktor muayenesinin ardından mutlak genel tetkikler çalışılarak bu durumu tetikleyen organik bir neden olup olmadığı tespit edilir. Ultrasound ile memede biriken dokunun yağ doku mu yoksa fibröz doku ağırlıklı mı olduğu tespit edilmeye çalışılır.

Jinekomasti düzeltilmesinde hangi teknikler uygulanır?

Jinekomasti düzeltilmesinde teknik seçimi memenin büyüklüğüne , büyüklüğe neden olan dokunun içeriğine göre karar verilir. !.seviye ve yağ birikimli 2. seviye olgular liposuction işlemi ile tedavi edilebilir. Fibröz doku ağırlıklı 2.seviye ve 3.seviye olgular için açık cerrahi daha uygun olabilir. Seçim hastanın muayene bulguları ve USG sonucu değerlendirilerek yapılır.

Jinekomasti düzeltilmesi sonrasındaki süreç nasıl olmaktadır?

Jinekomasti düzeltilmesi sonrasında genel olarak hastanede yatış gerekmez. İyileşme süresi ortalama 1 haftadır. 10-15 gün meme bölgesinde ödemi engelleyen korse takılması önerilir. Kişi iş ve sosyal yaşamına birkaç gün içinde dönebilir.

Jinekomasti düzeltilmesi sonrasında tam olarak iyileşme ortalama 3. ayda görülebilir.

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page