top of page

MEME KÜÇÜLTME SONRASI

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI

Meme küçültme meme boyutunda fazlalık olan, meme büyüklüğüne sarkıklığın eşlik ettiği kişilere uygulanabilir. Meme boyutlarının fazla olması fiziksel veya psikolojik problemleri ortaya çıkarabilir.

Meme büyütme ameliyatı ile hem meme boyutları vücutla uyumlu boyuta getirilir, hem de daha estetik meme görünümü sağlanmış olur.

MEME KÜÇÜLTME NASIL UYGULANIR?

Meme küçültme ameliyatı meme ucundan başlayarak meme altına uzanan meme altı boyunca devam eden ters T şeklinde kesiler yapılarak fazla meme dokusunun çıkarılması şeklinde uygulanır. Meme başı ve çevresindeki dokular korunarak olması gereken noktaya taşınır. Meme şekillendirilerek çeşitli dikişlerle son şekli verilir.

MEME KÜÇÜLTME SONRASINDA NELER YAŞANIR?

Meme küçültme sonrasında kesi bölgelerine özel bir bant ile pansuman yapılır. Kesi bölgesine memede biriken kanların dışarı alınması için drenler yerleştirilir ve hastaya özel bir sutyen giydirilir. İlk günlerde ağrı ,şişilik, morluk olması normaldir.

Meme küçültme sonrası oluşabilecek ağrılar basit ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir. Meme bölgesindeki şişlik ve morluklar 1 hafta içinde azalarak kaybolur. Ameliyattan 2-3 gün sonra duş alınmasına izin verilir.

MEME KÜÇÜLTME SONRASI İŞE DÖNÜLEBİLİR Mİ?

Meme küçültme sonrasında kısa zamanda toparlanma sağlanarak en geç 1 hafta içinde işe dönülebilir. Günlük aktivitelerde kısıtlama söz konusu değildir, sadece ağır cisimler kaldırılması önerilmez. Ağır sporların yapılmasına da 6 hafta ara verilmelidir.

MEME KÜÇÜLTME SONRASI EMZİRME MÜMKÜN MÜ?

Meme küçültme sonrasında meme ucu korunan teknikler uygulansığında emzirme mümkün olabilir. Çok büyük sarkık memelere sahip orta yaşın üzerindeki bireylerde nadiren meme başı feda edilerek emzirme işlevi ortadan kaldırılabilir.

MEME KÜÇÜLTME SONRASI YENİDEN BÜYÜME OLUR MU?

Meme küçültme sonrasında çok miktarda kilo alımı alırsa meme dokusunda artış olabilir. Ameliyat sonrası gebelik ve emzirme dönemi yaşanırsa meme dokusunda sarkmalar görülebilir. Yine aşırı kilo verme durumu söz konusun olduğunda memede sarkma olabilir.

Op.Dr.İlgi GÜLER

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page