top of page

MEME BÜYÜKLÜĞÜ NASIL BELİRLENİR?

Meme Büyütmede ameliyat sonrası ulaşılacak meme boyutları en çok kafa karıştıran konulardan birisi. Meme büyütme amacıyla başvuran kişilerde amacımız her zaman doğal vücut hatları ile uyumlu sonuçlar elde etmek.

 

Meme büyütmede implant büyüklüğünü seçerken kişinin beden yapısı bir bütün olarak ele alınmalıdır. Öncelikle kişinin boyu kilosuna göre bakılır. Uzun bir kişide küçük duran bir protez kısa boylu bir hastada çok büyük durabilir.

En önemli kriterlerden biri meme nin genişliğini gösteren meme çapı ölçüdür. Meme implantının tabanı açılan cep bölgesinde kıvrılmayacak şekilde meme içine yerleşmelidir. Konulacak meme implantının çapı meme çapından geniş olmamalıdır. Bu hem doğal olmayan sonuçlara hem de komplikasyonlara yol açabilir.

Mevcut meme dokusunun boyutu da meme implantının seçiminde değerlendirilen noktalardan birisidir. Meme dokusu kalın olan kişilerde büyük protezler konulabilir, meme dokusu ince olanlarda büyük bir protez çok fazla göze batabiliri , kenarları hissedilebilir. Bu nedenle ince derili kişilere büyük bir protez takılması önerilmez.

Bazen çok uzun boylu bir hastada göğüs çapı dar olabilir veya meme çapı geniş olan bir kişide meme dokusu çok ince olabilir. O nedenle protezler yerleştirilirken tek bir kriter referans noktası olarak alınmamalı , kişinin bedeni bir bütün olarak değerlendirilmelidir.

Meme büyütmede dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de sarkıklık olup olmamasıdır. Memede sarkıklık varsa dual plan meme büyütme tekniği ile dikleştirme de ameliyat eklenebilir. Eğer deri sarkması çok fazla ise daha büyük kesilerden yapılan dikleştirme işlemleri gerekebilir.

Meme büyütme dikleştirme ile birlikte uyglandığında implant seçiminde çok büyük olmayan implantlar tercih edilebilir. Çok büyük implantlar zamanla memede sarkma oluşturabilir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

0 505 799 2998

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page