top of page

KAS ALTI MI ? MEME ALTI MI?

Meme hacminin düşük olması yapısal olabileceği gibi kilo alıp verme, emzirme gibi durumların meme dokusunda neden olduğu değişikliklere de bağlı olabilir. Protezlerle yapılan meme büyütme ameliyatlarında meme hacminin artırılması mümkün olurken hem de meme sarkması düzeltilebilir.

 

Kişinin deri esnekliği, var olan meme dokusu kalınlığı ve meme tabanı ölçümleri ve kişinin sahip olmak istediği meme büyüklüğü göz önünde bulundurularak protez tipine ve büyüklüğüne karar verilir. Meme büyütme ameliyatları genellikle meme altı oluğundan yapılan kesi ile yapılır. Daha sonra protezin yerleştirileceği cep hazırlanır. Protez meme dokusu altına ya da kas altına yerleştirilir. Meme üst kısmında yeterli meme dokusu varsa protez meme altına konabilir, fakat yetersiz meme dokusu varsa protez memenin üst kısmından dokunulduğunda ele gelebilir ya da üst kısımda dalgalanma şeklinde gözle görülebilir. Dual plan dediğimiz hem kas hem meme altına yerleştirilen protezler meme üst kısmında düzensizliğe neden olmaz, alt kısımda meme dokusu ile kaplı olduğundan meme alt dolgunluğu daha doğal görünür.

Meme büyütme ameliyatı sonrası 1 gün hastanede takip yeterlidir, sonraki kontroller ayaktan yapılabilir. Birkaç gün istirahat sonrası işe ve sosyal yaşantıya dönüş mümkündür.

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page