top of page

MEME BÜYÜTME SONRASI İZ KALIR MI?

Meme büyütme cerrahi yöntemlerin gelişmesi ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşan bir ameliyattır. İletişim olanaklarının artması, kişilerin deneyimlerini birbirleri ile rahatça paylaşmaları gün çeçtikçe daha fazla kadının meme estetiği talep etmesini sağlıyor.

En çok merak edilen konulardan biri meme büyütme sonrasında ne kadar iz kalacağıdır. Meme büyütmede günümüzde en çok tercih edilen slikon meme implantları ile meme boyutunun artırılmasıdır.

Silikon meme implantları meme dokusu altına, memenin yerleştiği kasın altına ve bu kasın zarının altına yerleştirilebilir.

Silikon meme implantının bu bölgelerde hazırlanan ceplere yerleştirilmesi için meme altından , meme ucu çevresinden veya koltuk altından kesiler yapılabilr. Hangi kesinin tercih edileceği hastanın muayenesine göre ve cerrahın tercihine göre belirlenir.

Meme büyütmede genel olarak 4-5 cm lik bir kesi yeterlidir. Eğer meme büyütme uygulanırken dikleştirme yapılacaksa ek kesilere ihtiyaç duyulabilir.

Meme büyütme ameliyatı sonrası kesi hattına özel bir pansuman yapılır. 3.gün kontrolünüz sonrasında herhangi bir sorun yoksa bu pansumanla duşunuzu alabilirsiniz.

Kesi hattı ilk haftalarda pembemsi görünmektedir zamanla cilt rengini almaktadır. Yara iyileşmesinde sorun olmayan kişilerde genelolarak çizgişeklinde bir iz kalmaktadır. Meme altından yapılan kesiler meme altı katlantısına, meme ucundan yapılan kesiler meme ucundaki renkli bölüme, koltuk altından yapılan kesiler de koltuk altı katlantısına saklanır.

Eğer yara iyileşmesinde bozukluk varsa yara iyileşmesini olumlu etkileyen kremler kullanılabilir.

Meme büyütme amacıyla başvuran kişiler kalacak iz konusunda endişeli olsalar da ameliyat sonrası memnuniyet yüksek olduğundan izle ilgili endişeler azalmaktadır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

0 505 799 2998

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page