top of page

AMELİYATSIZ GÖĞÜS BÜYÜTME MÜMKÜN MÜ?


Meme küçüklüğü kadınları hem görünüm olarak hem de cinsel fonksiyonlar açısından olumsuz etkileyen bir durumdur. Bunu çözümlemek için arayış içinde olan ve cerrahiye sıcak bakmayan kadınlar farklı yöntemler denemektedirler.

İlaçlarla göğüs boyutu artırılabilir mi?

Kadınlar meme küçüklüğü ile ilgili rahatsızlığını bilen firmaların özellikle internet üzerinden satmaya çalıştığı değişik ilaçları önerdiğini görmekteyiz.Kullanımını daha cazip hale getirmek içim ilaçları "tamamen doğal, bitkisel" gibi ifadelerle süsleyerek kadınların hassasiyetini kullanmaya çalışmaktadırlar.

İlaçlarla büyük hacimli bir göğüs elde etmek mümkün değildir. Göğüs büyütmenin günümüzdeki en geçerli yöntemi silikon meme protezleri ile meme hacminin artırılmasıdır.

Doğum kontrol hapı gibi ilaçlar kullanılan dönemde esas etkileri dışında memede hacim kazanımına ikincil etki olarak neden olabilirler. Ancak kullanım alanları kadın genital sistemi ile ilgili sorunlardır. Zaten ameliyatla alınacak sonuca göre yetersiz kalacak bir hacim için bu ilaçların içilmesi yan etkileri açısından düşünüldüğünde mantıklı değildir.

Masajla göğüs büyütülebilir mi?

Bazı masaj teknikleri ile göğüs hacminde artış olması mümkün değildir. Meme dokusunda bir miktar sıkılaşma ya da toparlanma sağlanabilir ancak hacim artışı sözkonusu değildir.

Göğüs büyütmede en güzel sonuç kişinin beden yapısı ile uyumlu boyutta bir silikon meme protezi ile meme hacminin artırılmasıdır.

Eğer meme boyutunun küçük olmasından şikayetçi iseniz meme büyütme uygulayan Estetik ve Plastik Cerrahi doktorlarına ulaşarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı /KOCAELİ

0 505 799 29 98

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page