top of page

MEME BÜYÜTME SONRASI İZ KALIR MI?

MEME BÜYÜTME AMELİYATI

Meme kadınların sosyal güvenini doğrudan etkileyen, görsellik açısından en önemli organdır. Küçük boyutlu memeler neredeyse bütün kadınlar için rahatsız edici bir durumdur. Meme boyutlarının artırılmasına yönelik çeşitli yaklaşımlar bulunmaktadır. Ancak meme büyütme için günümüzde en yaygın kullanılan ve en geçerli yöntem silikon protezler ile meme büyütme ameliyatı yapılmasıdır.

MEME BÜYÜTME NASIL UYGULANIR?

Meme büyütme ameliyatında meme dokusunun arkasına, meme üzerinde yerleştiği kasın ya da kas zarının altına silikon meme protezi yerleştirilir. En çok merak edilen konulardan biri meme protezini yerleştiriken nasıl bir kesi yapılacağıdır.

Meme protezlerini yerleştirmek için meme altındaki kıvrımdan, koltuk altında veya meme ucundan kesiler yapılabilir.Meme büyütme ameliyatı sonrası bu bölgelerde yaklaşık 3-4 cm lik çizgi şeklinde iz görülür. Meme altındaki iz bikini içinde kalacak şekilde planlanır, çıplakken karşıdan bakıldığında görülmezken yatar posizyonda görülür. Meme ucundan yapılan karşıdan bakıldığında göze çarpar ve meme ucundaki renkli bölgede düzensizlikler oluşturabilir. Koltuk altı bölgesindeki iz kolu kaldırınca gözükür ve bikini içinde kalmaz.

MEME BÜYÜTMEDE EN ÇOK HANGİ KESİ KULLANILIR?

Meme büyütmede en çok meme altı kesi kullanılır. Silikon meme protezi bu bölgeden yapılan kesi ile rahatlıkla yerleştirilebilir ve memenin her bölümüne ulaşılabilir. Meme büyütme ameliyatı sonrasında bu bölgede özel bantlarla yapılmış pansuman bulunur. Meme büyütmede kendiliğinden eriyebilen dikişler konulur.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI SONRASI

Meme büyütme ameliyatı sonrasında kesi bölgesinde, meme içinde biriken kanların dışarı alınmasını sağlayan dren adı verilen borucuklar bulunabilir. Bunlar genel olarak ameliyattan birgün sonra çekilir. Kesi bölgesine ek pansuman yapmanıza gerek yoktur. 1-2 gün sonra duş alabilirsiniz. Kesi bölgesindeki bantlar kendiliğinden düşecektir.

MEME BÜYÜTME SONUÇLARI

Meme büyütme sonuçları oldukça memnun edicidir. Vücut yapısına uygun boyutta protez kullanılarak kişiye özgü görünümler elde edilir. Ancak her cerrahi işlemin kendine has riskleri olabileceği unutulmamalıdır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Etiketler:

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page