top of page

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI

Meme biz kadınlar için görselliğin en önemli öğesi, ancak bazı nedenlerle meme dokusunun volüm şeklinde değişimler yaşanabilir. Gebelik, emzirme, kilo değişiklikleri, yaşlanma, yerçekimi, genetik faktörler meme dokusunda azalmaya veya sarkmaya neden olmaktadır.

Meme dikleştirme ameliyatı nedir?

Çeşitli nedenlerle sarkan meme dokusunun toparlanması, olması gerekenden daha aşağıda yerleşmiş meme dokusunun anatomik yerine taşınması amaçlanır. Sarkık fazla deri alınarak meme dokusu şekillendirilir.

Bazen meme dokusu yeterli olmayabilir, dikleştirme uygulandığında yetersiz hacme sahip olacak memelerin boyutunu artırmak için silikon implantlardan yararlanılabilir.

Meme dikleştirme ameliyatında neler yapılabilir?

Meme dikleştirme ameliyatı meme dokusunun daha yukarıya taşınarak normal meme görüntüsünü elde edilmesi planlanır. Meme volümü ile ilgili hiçbir işlem uygulanmayacağı gibi yetersiz volüm olanlarda meme implantı ile büyütme, fazla volüm olanlarda ise küçültme uygulanabilir. Yapılacak işlem kişinin muayene bulgularına ve gerçekçi isteklerine göre belirlenir.

Meme dikleştirme ameliyatı nasıl uygulanır?

Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında tam teşekküllü hastanelerin ameliyathane ortamında uygulanmaktadır. Ameliyat 2-3 saat sürmektedir. Ameliyat sonrasında ağrı, şişlik, morluk olabilmektedir. Genellikle bunlar bir iki gün içinde geçmektedir. Ağrılar basit ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir. Hastanede 1 gün kalınır, 3-4 gün içinde işe dönülebilir. Ağır egzersiz veya kol hareketleri dışında günlük aktivitelerde kısıtlanma olmaz.

Meme dikleştirme ameliyatı sonrasında bakım nasıl olmalıdır?

Meme dikleştirme ameliyatı sonrasında dikişleriniz üzerinde zel bantlar olacaktır. Meme şeklinin daha iyi olması ve ödemlerin daha hızlı geçmesi için baskılı özel bir sutyen giymeniz tavsiye edilir. Ameliyat sonrası 3-4.günde duş alabilirsiniz. Ağır aktivitelerden kaçınmalısınız. Özel sutyeni 4-6 hafta giymeniz önerilir. Denize girmek,yüzmek,tenis oynamak gibi aktiviteleri 6 hafta ertelemeniz önerilir. Meme ameliyatı sonrasında iyileşme ve şekillenme birkaç ay devam etmektedir.

Meme dikleştirme ameliyatı sonucu kalıcı mıdır?

Meme dikleştirme ameliyatı sonucunun daha kalıcı olabilmesi için kilo kontrol altında tutulmalıdır ve düzenli egzersiz yapılmalıdır. Bütün bunlara rağmen vücuttaki yaşlanmanın devam ettiği ve yerçekiminin etkisinin devam ettiği akılda tutulmalıdır.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

0505 799 29 98

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page