top of page

MEME SİLİKONLARI PATLAR MI?

Meme büyütme günümüzde kullanılan en geçerli yöntem silikon meme protezleri kullanılarak meme volümünün artırılmasıdır. Eski yıllardaki bazı magazin haberlerinin etkisiyle meme büyütme düşünen kişilerin en çok merak ettiği konu meme protezlerinin patlama riskidir.

Meme protezleri kalın bir silikon zar ve silikon jelden yapılmıştır. Dıştaki silikon kabuk travmaya oldukça dayanıklıdır. Ancak yüksek basınç altında zarar görebilir. Günlük aktiviteler ile silikon kabuğa zarar verecek bir basınç oluşma riski yoktur. Yüksek enerjili bir trafik kazası ya da kesici delici cisimler ile yaralanmalar silikonların etkilenmesine neden olabilir.

Meme silikonunun patladığına ilişkin bulgular neler?

  • Memede ağrı

  • Memede büyüklük farklılığı

  • Memede şekil bozukluğu

  • Memede sertlik veya yumuşaklık

  • Memede kitle oluşması

Meme silikonunun patladığı nasıl anlaşılır?

Yukardaki şikayetlere sahip kişilerde meme MR ı çekilerek değerlendirme yapılır. Şikayeti olmayanlara da 2 yılda bir meme Mr görüntülemesi ile değerlendirme önerilir.

Meme silikonu patlamışsa ne yapılır?

Herhangi bir sorun oluşturmayan hafif silikon kaçağı için bişey yapılmaz sadece takip edilir. Silikonlar çıkartılarak yenisi yerleştirilebilir veya yeniden silikon yerleştirilmez toparlama ameliyatı yapılarak meme şekillendiilir.

Meme silikonu için takibe gerek var mı?

Meme büyütme uygulanan kişilerin kendi kendini takip etmesi önemlidir. Aynada meme şeklinde veya kıvamında farklılık hissettiğinde doktora başvurması önerilir. Herhangi bir sorunu olmasa dahi meme kanseri açısından kadınların en az 2 yılda bir konunun uzmanı bir cerraha muayene olması ve gerekirse görüntüleme yöntemleri ile kontrol olunması önerilir.

Meme silikonu kanser yapar mı?

Meme silikonunun kansere neden olduğuna dair herhangi bir veri elde edilememiştir. Ancak yine de tüm kadınların kontrol altında olması gereklidir.

Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

+90 505 799 2998

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page