top of page

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Gebelikler, doğumlar sonrası yer çekiminin de etkisiyle göğüslerde büyüme ve sarkma meydana gelebilir. Aşırı büyük memeler sırt ve bel ağrılarına, hijyen bozukluklarına, çeşitli deri hastalıklarına neden olabilirler. Ayrıca uygun kıyafet seçiminde zorlanma sebebiyle psikolojik ve sosyal açıdan kişiyi rahatsız eder. Meme dokusundaki aşırı büyüme ve sarkmayı meme estetik ameliyatları ile düzeltmek mümkün.

Meme küçültme ameliyatıyla meme dikleştirmek mümkün mü?

Memenin küçültülmesi ile memenin dikleştirilmesi birbirine zıt ameliyatlar gibi algı oluştursa da uygun hastalarda bu iki ameliyat birlikte yapılabilir.

Gebelikten önce meme küçültme ameliyatı yapılır mı?

Meme dokusundaki aşırı büyüklük özellikle genç kızlarda psikolojik ve sosyal açıdan rahatsız edicidir. Meme dokusu gelişimini tamamladığı 17 yaştan itibaren meme küçültme ameliyatları yapılabilir.

Meme küçültme ameliyatları sonrası emzirmek mümkün mü?

Bu ameliyatlarda hastanın yaşı ve emzirme durumu göz önüne alınarak uygun teknik belirlenir. Aşırı büyüklük ve ileri yaş söz konusu değilse süt bezleri ve süt kanallarının korunduğu teknikler seçilir ve genellikle ameliyat sonrası emzirme engellenmez fakat süt verme miktarında kişiden kişiye değişen oranlarda azalma görülür.

Meme küçültme ameliyatından sonra göğüslerde tekrar büyüme ve sarkma olur mu?

Ameliyat sonrası gebelik, emzirme ve kilo ama nedeniyle meme dokusunda deformasyon oluşabilir.

Op. Dr. İlgi Güler

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www. ilgiguler.co

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page