top of page

MEME BÜYÜTMEDE HANGİ YÖNTEMLER KULLANILIR?

Meme kadın görseliğin en önemli öğesidir. Meme boyutu bu nedenler kadınların özgüvenini etkileyen önemli sorunlardan biridir. Küçük boyutlu memelere sahip olanlar sosyal ortamlarda kendilerini eksik hissettiklerini belirtmektedir.

Peki göğüs büyütme için hangi yöntemler kullanılmaktadır.?

Doğal göğüs büyütme olarak servis edilen bazı yöntemler bulunsa da dünyadaki en geçerli yöntem silikon meme implantları ile göğüs büyütme uygulanmasıdır. Yağ enjeksiyonu ile göğüs büyütme bir dönem populer olsa da ve hala bazı merkezlerde uygulansa da meme kanseri ile karışabilen durumlar yaratması sorun oluşturmaktadır.

Bazı dolgu maddeleri ile geçici bir süre meme büyütme sağlanabilirancak yüksek oranda dolgu maddesi kullanılmasının yan etkileri ve geçici olması bu yöntemin kötü yanlarıdır.

Meme büyütmede kullanılan implantlar

Meme büyütme dünyada en sık uygulanan estetik ameliyattır ve büyük oranda meme implantları kullanılarak uygulanmaktadır.

Meme büyütme için kullanılan implantlar damla şeklinde veya yuvarlak şekilli olabilir. Hangisinin kullanılacağı hastanın muayene bulgularına ve beklentilerine göre değişebilmektedir.

Meme implantlarının pürtüklü yüzeyli olanları dokuya tutunumları daha iyi olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir.

Meme büyütmede kullanılan implantlar kanser yapar mı?

Meme büyütmede kullanılan implantların kanser yapıcı etkisi olduğuna dair bir veri yoktur. Ancak yabancı cisim olduğundan dolayı buna bağlı riskler içerebileceği unutulmamalıdır.

Meme büyütmede kullanılan implantlar emzirmeye engel mi?

Meme büyütmede kullanılan implantlar emzirmeye engel değildir. Eğer meme büyütme ile birlikte dikleştirme gibi meme dokusuna müdahale edilen işlemler yapılırda meme içinde skar dokuları oluşabilir ancak emzirme yetisi kaybolmaz.

Meme büyütmede kullanılan implantların ömrü var mı?

Meme implantı üreten firmalar ömür boyu garanti vermektedir. Ancak bu malzeme garantisidir. Yaşlanma veya gebelik gibi nedenlerle meme yapısında değişme meydana gelebileceği meme şeklinde bozulmalar olursa ikincil operasyonlar gerekebileceği bilinmelidir.

Op.Dr.Nurgül Altuntaş

0262 331 61 61

0 505 799 2998

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page