top of page

MEME BÜYÜTME SONRASI İZ KALIR MI?

Meme hacmi ve şekli yaşam boyu yer çekimi etkisi, kilo alıp verme ve emzirme sonrasında defalarca değişiklik gösterir. Genç yaş grubunda meme volumu yapısal olarak az ise olan meme hacminin protezlerle artırılması mümkün. Orta yaş bayanlarda kilo alıp verme, emzirme sonrası meme hacminde azalma ve şeklinde bozulma meydana gelebilir. Böyle durumlarda da memenin protezler kullanılarak yeniden şekillendirilmesi ve dikleştirilmesi uygun olabilir.

 

Meme büyütme en sık oranda protezlerle yapılan ameliyatlarla sağlanır. Ameliyat öncesi dönemde bireyin cilt kalitesi, gevşekliği, mevcut meme hacmi, meme tabanının genişliği ve yüksekliği ve bireyin istekleri gibi çeşitli faktörlere bağlı yapılan ölçümlerle yerleştirilecek protezin büyüklüğü ve tipi belirlenir.

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Yaklaşık 1-1,5 saat kadar sürer. Meme büyütme için en sık kullanılan ve benim de tercih ettiğim yöntem meme altı oluğundan yapılan bir kesiden protezi kas ve meme dokusu altına yerleştirmek.

Ameliyat sonrası dönemde protezi yerleştirmek için yapılan kesi yerinde iz kalabilir. Kalabilecek izin belirginliği bireysel olarak yara iyileşme durumuna paralel olarak değişiklik gösterir. Kesi yeri olarak meme altı oluğunun tercih edilmesi izin görünürlüğünü engeller ve yazın rahatlıkla bikini giyebilirsiniz. İz size rahatsızlık veriyorsa yara izi tedavisi ile izin belirginliği azaltılabilir.

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page