top of page

MEME BÜYÜTME YAPTIRMAK İÇİN 10 GEÇERLİ NEDEN

Meme Büyütme dünya çapında uygulanan estetik işlemler arasında en başta gelenlerden biridir. Binlerce kadına farklı nedenlerle bu işlem uygulanmaktadır. Bazı kişiler birden fazla nedenle bu amelyata karar verir.

 

Meme büyütme uygulanan kadınlarda en sık 10 neden şöyle sıralanabilir:

1. BENLİK SAYGISINI ARTIRMAK

Meme kadınların görsel olarak en önemli organlarından biri olduğu için bu bölgedeki görsel ya da fonksiyonel bir sorun özgüven zedelenmesine neden olur. Pek çok kadın benlik algısını artırmak, güven tazelemek için bu ameliyatı talep eder.

2. ORANTISIZ KÜÇÜK GÖĞÜSLERE SAHİP OLMAK

Meme dokusunun gelişim döneminde yeterinde büyümemesi mikromasti olarak adlandırılır. Mikromastinin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genetik ve hormonal nedenlerin etkili olabileceği düşünülmüştür. Pek çok kadın volumlu bir memeye sahip olmak için meme büyütme ameliyatına karar verir.

3. MEME BOYUTLARI ARASINDA FARK OLMASI

Meme boyutları arasında belirgin asimetri olması görsel olarak sorun oluştururken kıyafet seçimini de zorlaştırmaktadır. Bu durumun çözümlenebilmesi için meme büyütme ameliyatı gerekebilir.

4. AŞIRI KİLO VERİLMESİNE BAĞLI MEME DEFORMİTESİ

Ani ve /veya aşırı kilo vermek memede deformasyon oluşma riski yüksektir. Memenin bu görüntüsü meme implantları ile düzeltilebilir. Bazı kişilerde dikleştirme gibi ek işlemler gerekebilir.

5. GEBELİK / EMZİRME SONRASI ŞEKİL BOZUKLUĞU

Gebelik döneminde aşırı kilo alınması, emzirme döneminde hormonal olarak meme bezlerinde büyüme ve emzirme döneminde meme dokusunda azalma sarkma ve memede volum kaybı ile sonuçlanır. Gebelik sonrası meme şeklinde oluşan bozulmalar meme büyütme için en sık başvuru nedenlerinden biridir.

6. KANSER NEDENİYLE MEMENİN ALINMASI

Meme kanserine bağlı olarak meme dokusu alınmış kişilerde kaybedilen doku meme implantları ile restore edilebilir. Tek aşamalı olarak meme dokusu çıkarıldığında implant konulacağı gibi, önce doku genişletici ile implant için yeterli cep oluşturulup sonra implant konularak iki aşamalı da uygulanabilir.

7. CİNSEL YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK

Meme cinsel açıdan da çok önemlidir, beden yapısı ile olumsuz etkilenen özgüven cinsel yaşamı da olumsuz etkileyebilir. Meme büyütme ile orantılı hale gelen vücut yapısı cinsel hayat kalitesini artırmaktadır.

8. KIYAFET SEÇİMİNDE ÖZGÜR OLMAK

Meme boyutunun küçük olması sutyen ya da bikini seçerken kadınların zorlanmasına neden olmaktadır. Sürekli dolgulu iç çamaşırları tercih edilmesi zorunluluğu, dar giysilerin yeterince güzel durmaması sık duyduğumuz şikayetler arasında.

9. DAHA GENÇ GÖRÜNMEK

Özelikle sarkma ile birlikte olan volum sorunlarında meme büyütme ve dikleştirme birlikte uygulandığında elde edilen daha dik ve diri meme görüntüsü daha genç bir görünüm sağlar.

10. KENDİNİ ÖDÜLLENDİRMEK

Meme büyütme kadınların kendileri için göz alacakları bir ameliyattır. Başka birinin beklentilerini yerine getirmek şeklinde bir amaç olmamalıdır. Kendi beden görünümünü özgüvenini artırmak için sadece kendi için istemelidir.

Meme büyütmede en geçerli yöntem meme implantları ile volum artırılmasıdır. Sağlıkla kalın....

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page