top of page

MEME BÜYÜTME İŞLEMİ ZARARLI MIDIR ?


Kadınlar doğaları gereği çevrelerine güzel görünmek isterler. Saç, makyaj, moda bu isteğin doğurduğu kavramlardır aslında. Kadınların güzel görünümünü sağlayan en önemli unsurlardan biri dişiliğin en önemli göstergesi olan memenin şekli ve büyüklüğüdür. Meme dokusunun küçük olması kadınlar için oldukça rahatsız edici bir durumdur. Meme büyütme için silikon implantları kullanmaktayız. Yabancı bir cisim olmalarından dolayı silikon meme implantları ile farklı ön yargılar bulunmaktadır.

Meme büyütmede kullanılan silikonların meme kanseri arasından bilimsel bir ilişki bulunamamamıştır. Silikon meme implantları yabancı cisim olmalarından dolayı bağışıklık sisteminin aktifleştirerek çeşitli reaksiyonlara yol açabilir ancak kansere yol açtığına dair veri bulunmamaktadır.

Silikonlar patlar mı?

Meme silikonları basit günlük işlerle, bastırma ,sıkışma ile patlamaz. Esnek bir yapıya sahip olan silikon jel meme implantlarında patlama söz konusu değildir. Ancak meme bölgesine alınan delici,kesici,yanıcı travmalarda silikon meme implantının zarı hasar gördüğünde patlama olabilir. Bu durumda silikon değiştirilebilir.

Silikon meme implantının son kullanma tarihi var mı?

Silikona delici, kesici bir darbe alınmadığı sürece silikonlar ömürlüktür. Ancak yaşlanma ile oluşabilecek estetik görünüm değişikliklerine bağlı olarak kişiler silikonlarını değiştirmek isteyebilirler.

Silikon meme implantının geç dönemde zararı var mı ?

Silikon meme implantı yabancı cisim olduğu için çevresinde bir kapsül oluşmaktadır. Zamanla bu kapsülde kasılmalar ve ağrı olabilir. Böyle bir durum çoğunlukla uygun bir masajla düzelebilir.Masajla düzelmeyen kişilerde cerrahi işlem ile kapsülün serbestleştirilmesi gerekebilir.

Öne Çıkan Yazılar
Son Yazılar
Arşiv
Anahtar Kelimeler
bottom of page